Sjællands Bedste Bageri ligger i Ganløse

Sjællands Bedste Bageri ligger i Ganløse

Egedals gode lokale Ganløse Bageri ved det idylliske gadekær er netop blevet kåret som Sjællands Bedste Bageri . På landsplan endte Ganløse Bageri på en flot 3. plads.

Kanelsneglene er vanvittig gode….og store.

Når man spørger Ganløse-bagerens kunder og de lokale Egedal-borgere, så er der ingen tvivl om at Ganløse Bageri er populær i lokalområdet.

“Bager det lækreste brød” – “kæmpestore og gode wienerbrød” – “Et stort udvalg” – “RIGTIGT hjemmelavet brød” – “En rigtig håndværksbager” – “De er smaddersøde” – “De flotteste konditorkager” – “Altid sød og personlig betjening” – “De vildeste Facebook-konkurrencer” – “De laver sjællands bedste romkugler” – “De har altid noget der frister”. Roserne er mange, og der er ingen tvivl om at Lars & Melanie og deres dygtige personale gør det rigtig godt!

Rundvisning og en snak

Jeg besøgte Ganløse Bageri, som ligger ved det idylliske gadekær, nærmest taget ud af en Morten Korch-film.

Sådan føles det også næsten, når jeg åbner døren ind til bagerbutikken. Jeg mødes af den lifligste duft af nybagt brød og kager, og glasmontrene lokker med alverdens gode sager. Bag disken hilser jeg på en smilende Melanie.

Lars kommer ud til mig – imødekommende og med et stort smil. Han viser mig rundt i bageriet og fortæller mig om dagligdagen, når man er bager.

Lars´ far møder ind kl. 23 om aftenen og starter bageriet op, og Lars møder kl. 02, og så bliver der bagt en masse dejligt brød. Kl. 06 møder bagersvenden og konditoren. Man kommer ikke sovende til at have sit eget bageri. Lars arbejder omkring 80 timer om ugen. Der er ingen tvivl om at han er passioneret omkring sit arbejde.

Jeg er også nysgerrig på at høre, hvordan det hele startede og Lars fortæller 🙂

Lars i fuld gang

En rigtig bagerfamilie

Lars kommer ud af en rigtig bagerfamilie. Hans mor og far havde til at starte med et bageri i Lyngby, da Lars var mindre.

Efter nogle år fik forældrene lyst til at prøve kræfter et nyt sted, og de købte et bageri i et sommerhuskvarter i Frederiksværk.

Det var oprindeligt ikke planen at Lars skulle være bager. Han havde en drøm om at blive flymekaniker, og var også blevet optaget på teknisk skole, men skæbnen ville det anderledes, og det har han ikke fortrudt den dag i dag.

Lars havde sommerferiejob i Frederiksværk Bageren, hvor han hjalp sine forældre i bageriet, og han blev bidt af det. Da hans forældre spurgte ham, om ikke han ville i lære som bager, var han ikke i tvivl og tog imod tilbuddet.

Frederiksværk Bageren havde utrolig travlt om sommeren, hvor der var masser af sommerhusgæster. Om vinteren var der næsten ikke noget at lave. Men sommerens travlhed betød arbejdsdage der mest af alt lød på døgnets 24 timer. Det blev for hårdt i længden for hårdt, og familien gik på udkig efter et nyt bageri at købe.

Det lille bageri ved gadekæret

Familien faldt med det samme for det vidunderlige bageri i Ganløse, som de nu har haft i 13 år. De sidste fem års tid har det været Lars og hans kone Melanie, som har stået for driften af bageriet.

For Lars betyder det rigtig meget at lave noget godt brød. Noget god kvalitet, og noget som folk har råd til at købe også. Han vil gerne være kendt for nogle store lækre kager og kvalitetsbrød.

Han holder meget af landsbymiljøet i Ganløse, og synes det er vigtigt at være med til at bidrage til et godt lokalsamfund – bl.a. sammen med kroen, købmanden og de andre lokale erhvervsdrivende.

Han elsker de kunder han møder, og holder meget af at han nogle gange har tid til at betjene kunderne om morgenen. At høre hvad de siger og få en snak om hvordan det går. Ellers er det hustruen Melanie, som har ansvaret for kundebetjeningen i butikken.

En stor fanskare på Facebook

Lars har oparbejdet en kæmpestor fanskare på Facebook. Over 22.000 følger Ganløse Bageri.
En af grundene er uden tvivl de helt vilde konkurrencer Lars holder for sine følgere. Han elsker at lave overdrevne kager med fuld knald på, som han så udlover i en konkurrence. Folk er ellevilde!

Når jeg taler med Lars om hemmeligheden bag succes´en i det lille lokale bageri, så handler det for Lars i høj grad om at være autentisk og oprigtig i alt hvad han gør. Som Lars siger, så handler det for ham om at være i øjenhøjde med sine kunder. At udvikle butikken med nye produkter og bagværk, men samtidig også bevare de gamle traditioner. Det er ikke det samme, at drive bageri i et landsby-miljø, som det er at være “storby-bageri”, og det er Lars bevidst om.

Noget tyder da også gevaldigt på at Lars har fat i den lange ende! Ganløse Bageri fik i november 2019 den anerkendelse, at lave “Sjællands Bedste Romkugler” – og med en kåring som Sjællands Bedste Bageri, så er der god grund til at være stolt!

Sød og smilende – Melanie tager imod mig i en velduftende bagerbutik.

 

Velbekomme 🙂

 

 

Fremhævede virksomheder

Loader…